We zijn niet solidair met mensen met ongezonde leefstijl

De solidariteitsvoorkeuren van volwassenen ten aanzien van mensen met een ongezonde leefstijl zijn (opnieuw) onderzocht. Iets meer dan de helft vindt dat de zorgpremie ongewijzigd moet blijven, ongeacht de leefstijl. Ruim 40 procent vindt dat mensen die ongezond leven een hogere premie zouden moeten betalen en eveneens ruim 40 procent vindt dat mensen met een gezonde leefstijl een lagere premie zouden moeten betalen.

Ok, zullen we – naast rokers en alcoholdrinkers – dan ook maar meteen de zorgpremie verhogen voor bankzitters, vleeseters en veganisten, kroegbezoekers, MacDonalds fans, mensen met anorexia, pubers, smartphone addicts, slechte tandenpoetsers, drugsgebruikers, medicatiegebruikers, mensen met bv schizofrenie, ADHD, bipolaire stoornis of een andere (psychische) aandoening die invloed heeft op iemands gezonde leefstijl? Dat lijstje is namelijk aardig lang. Leefstijl wordt immers gekoppeld aan gedrag. Dus we komen dan allemaal wel in aanmerking voor premiestijging. Opgelost!

#leefstijl #zorgpremie #solidariteit #cbs

1
Hulp nodig?
Hoi! Ik help je graag. Je kunt met mij whatsappen via deze knop. Let op: Deze functie is bedoeld voor communicatie tussen een websitebezoeker en de redactie. Dit kan zowel een zorgprofessional als een patiënt zijn. Echter, er wordt geen medische informatie of advies gegeven.

Met vriendelijke groet,
Sander Brouwer
GGZ Verpleegkundig Specialist
Redactie Kennisblog