Verpleegkundigen en verzorgenden zien nog geen verbetering in terugdringen van administratielast

De registratielast onder verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten blijft onverminderd groot. Mede naar aanleiding van de V&VN-actiedag #meerzorgminderpapier op 20 november 2017 lanceerde het kabinet het actieplan ‘(Ont)regel de zorg’ om de bureaucratie in de zorg terug te dringen. Dat en andere initiatieven leveren in de praktijk helaas nog weinig op. Dit blijkt uit een peiling waaraan 6.221 V&VN-leden hebben deelgenomen.

De ministers en staatssecretaris van VWS hebben eerder dit najaar al de eerste voortgangsbrief over het programma (Ont)Regel de Zorg naar de Tweede Kamer gestuurd. In de brief gaven zij ook al aan dat in de afgelopen periode weliswaar al veel voor elkaar is gekregen, maar dat zorgverleners daar in hun dagelijkse praktijk nog niet genoeg van merken. Wel zijn er allerlei goede voorbeelden die illustreren dat het wel degelijk kan: meer tijd voor zorg en meer werkplezier door minder regeldruk.

#registratielast #venvn #verpleegkundigen #ontregeldezorg

1
Hulp nodig?
Hoi! Ik help je graag. Je kunt met mij whatsappen via deze knop. Let op: Deze functie is bedoeld voor communicatie tussen een websitebezoeker en de redactie. Dit kan zowel een zorgprofessional als een patiënt zijn. Echter, er wordt geen medische informatie of advies gegeven.

Met vriendelijke groet,
Sander Brouwer
GGZ Verpleegkundig Specialist
Redactie Kennisblog