Tommie in de zorg

‘Ik ga toch geen mensen wassen?’ zei Tommie Niessen toen zijn moeder hem voorstelde een tijdje in de zorg te gaan werken nadat hij met school was gestopt. Maar na een jaar ict en een jaar marketing werd het tijd voor een nieuwe wending.

Sinds zijn opleiding verpleegkunde werkt Tommie als zzp’er in de wijkzorg en in een hospice. Het heeft hem veel gebracht. Meer dan hij vooraf had bedacht. In Tommie in de zorg beschrijft hij openhartig en eerlijk hoe mooi het vak is én hoe moeilijk het soms kan zijn: ‘Het gaat om het contact met de mensen en wat je voor hen kunt betekenen. Je zorgt ervoor dat zij een zo aangenaam mogelijk leven hebben, ondanks hun beperkingen. Het geeft grote voldoening. Ik leer enorm veel van die oude mensen.’

‘Ik beschrijf wat ik meemaak en ervaar. De leuke en minder leuke dingen. Hoe mooi het is en hoe moeilijk het soms kan zijn. Door mijn werk sta ik vaker stil bij dingen die ik belangrijk vind in het leven. Daar ben ik dankbaar voor en ik groei daardoor, als zorgverlener, maar vooral als mens.’

Tommie in de zorg bevat prachtige miniaturen over geluk, eenzaamheid, haast, humor, verkering, dementie én de tatoeages van Tommie. Het is een gepassioneerd en krachtig pleidooi voor meer aandacht, zorg en liefde.

ISBN: 9789026342578 | uitgebracht op 11 september 2018

€ 15,00

1
Hulp nodig?
Hoi! Ik help je graag. Je kunt met mij whatsappen via deze knop. Let op: Deze functie is bedoeld voor communicatie tussen een websitebezoeker en de redactie. Dit kan zowel een zorgprofessional als een patiënt zijn. Echter, er wordt geen medische informatie of advies gegeven.

Met vriendelijke groet,
Sander Brouwer
GGZ Verpleegkundig Specialist
Redactie Kennisblog