Off-label gebruik van antidepressiva

Off-label gebruik van antidepressiva

Het voorschrijven van #antidepressiva neemt in westerse landen snel toe. Een van de redenen voor deze trend is het off-label gebruik. Tot wel een derde van alle voorgeschreven recepten zijn voor off-label gebruik, d.w.z. niet conform geregistreerde indicatie, en deze voorschriften omvatten ook vaak een andere dosering of duur dan aanbevolen.

Binnenkort meer over een nieuw gepubliceerde review die dieper in gaat op de verschillende antidepressiva en wat deze nog meer kunnen behandelen naast depressie. Hieronder alvast een inkijkje in gebruik van antidepressiva in westerse OECD landen (Organization for Economic Cooperation and Development). De VS staat er niet bij , maar zou met 11% samen met IJsland de lijst aanvoeren.

Top Categories

1
Hulp nodig?
Hoi! Ik help je graag. Je kunt met mij whatsappen via deze knop. Let op: Deze functie is bedoeld voor communicatie tussen een websitebezoeker en de redactie. Dit kan zowel een zorgprofessional als een patiënt zijn. Echter, er wordt geen medische informatie of advies gegeven.

Met vriendelijke groet,
Sander Brouwer
GGZ Verpleegkundig Specialist
Redactie Kennisblog
Gezondheidszorgportaal.nl
Powered by