Minimaal gebruik energydrink zorgt al voor verhoogd risico op hartaanval en beroerte

Een nieuwe studie van de Universiteit van Texas heeft aangetoond dat het drinken van slechts één energiedrankje het risico op een hartaanval en beroerte in 90 minuten kan verhogen. De drankjes zorgen voor smallere bloedvaten waardoor de bloedstroom naar vitale organen beperkt wordt.

Terwijl in eerdere studies een verband werd gevonden tussen energiedrankjes en maag-, zenuw- en hartproblemen, werpen de nieuwe bevindingen van de Universiteit van Texas in Houston nu licht op het potentieel verhoogde risico op een hartaanval en beroerte.

Andere eerdere studies hebben ook de effecten van energiedrank op jongeren onderzocht. In een onderzoek van de University of Waterloo in Ontario ontdekten onderzoekers dat 55% van de ondervraagden in de leeftijdscategorie 12- tot 24-jarigen aandoeningen meldden zoals braken, pijn op de borst en zelfs aanvallen na het nuttigen van de drankjes.

About the Author: GZP Redactie

1
Hoi! Ik help je graag. Je kunt met mij whatsappen via deze knop. Let op: medische informatie wordt niet gegeven. Misbruik van dit mobiele nummer wordt bestraft met een blokkade.

Met vriendelijke groet,
Sander Brouwer
GGZ Verpleegkundig Specialist
Redactie Gezondheidszorgportaal.nl
Powered by