Hoe kun je de zorg en ondersteuning van jouw team (nog meer) op de persoon afstemmen, zodat de cliënt zorg op maat ervaart? Laat je inspireren door de methodiek ‘Op weg naar meer persoonsgerichte zorg‘. 

Of je nu werkt in de thuiszorg, in een verpleeghuis of in een huisartsenpraktijk, persoonsgerichte zorg kan overal toegepast worden. Jouw rol als zorgverlener is om de cliënt te coachen en te begeleiden naar een zo goed mogelijk leven met zijn ziekte of aandoening.

Individueel aan de slag of als team?

Je kunt individueel aan de slag met persoonsgerichte zorg. Maar de aanpak komt beter uit de verf als je als team eraan werkt. Als iedereen werkt vanuit dezelfde visie en benadering. Organisaties starten vaak een project ‘persoonsgerichte zorg’. Dan is er tijd en ruimte om stappen te zetten en het in te bedden in de organisatie.

Op weg naar meer persoonsgericht zorg

Wil jij met jouw team toewerken naar meer persoonsgerichte zorg? Gebruik dan de methodiek ‘Op weg naar meer persoonsgerichte zorg’. Daarin staan vijf stappen beschreven, creatieve werkvormen, tools, tips en praktijkvoorbeelden van anderen. De methodiek is ontwikkeld in de proeftuinen persoonsgerichte zorg. Dit project liep van 2015 tot 2017, waarin vier zorgorganisaties samen met Vilans een eigen aanpak ontwikkelden voor persoonsgerichte zorg.

Download de methodiek Op weg naar meer persoonsgerichte zorg (pdf)

Bron: Zorgvoorbeter.nl