‘Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg staat oplossingen in de weg’

Het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg beschrijft wat goede verpleeghuiszorg betekent en hoe de zorg in verpleeghuizen verbeterd kan worden. Niet alle zorgaanbieders zijn echter volledig tevreden met het kwaliteitskader, blijkt uit een publicatie van ActiZ. Zo zou het een overvloed aan richtlijnen en verplichtingen hebben. De strenge uitgangspunten belemmeren daarom de diversiteit aan oplossingen en schieten zo hun doel voorbij.

Het is voor veel zorgorganisaties onder meer niet reëel om de komende jaren telkens 85 procent van het geld aan ‘extra handen aan het bed’ te kunnen besteden. Er zou meer ruimte moeten komen om te investeren in innovatieve oplossingen. Dit stelt brancheorganisatie ActiZ in de publicatie ‘Aan het werk in het verpleeghuis‘, dat op 30 oktober overhandigd wordt aan minister Hugo de Jonge. In de publicatie vertellen zorgmedewerkers en cliënten wat zij in de praktijk merken van de ingezette middelen voor de invoering van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg.

Lees verder op Zorgvisie.

1
Hulp nodig?
Hoi! Ik help je graag. Je kunt met mij whatsappen via deze knop. Let op: Deze functie is bedoeld voor communicatie tussen een websitebezoeker en de redactie. Dit kan zowel een zorgprofessional als een patiënt zijn. Echter, er wordt geen medische informatie of advies gegeven.

Met vriendelijke groet,
Sander Brouwer
GGZ Verpleegkundig Specialist
Redactie Kennisblog