Junior Onderzoeker gezocht voor onderzoek naar slaapstoornissen bij ADHD

Drie van de vier volwassenen en kinderen (±75%) met ADHD vallen moeilijk in slaap. ADHD kan een oorzaak of juist een gevolg kan zijn van een verstoord slaap-waak ritme. PsyQ zoekt nu een junior onderzoeker die zich interesseert voor slaapstoornissen in relatie tot ADHD. Iemand die aan de slag wil met de gerandomiseerde onderzoekstrial “Sleep for attention by attention to Sleep”.

Slaapstoornissen komen zeer veel voor bij volwassenen met ADHD. Er bestaat een heel sterk verband tussen slaapproblemen en ADHD symptomen, zowel bij de algemene bevolking als bij klinische populaties. Het is echter nog onduidelijk in hoeverre de slaapstoornissen zorgen voor verergering van de ADHD symptomen, en vice versa. In het onderzoek staat de vraag centraal of een adequate, gepersonaliseerde behandeling van de slaapstoornissen en/of ADHD leidt tot een afname van de ADHD symptomen en verbetering van de slaap, en daardoor het algemeen functioneren. Het onderzoek is in samenwerking met een slaapkliniek die polysomnografieën die onder andere EEG onderzoek uitvoert.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Dr. D. Bijlenga, Senior onderzoeker PsyQ Kenniscentrum ADHD bij volwassenen via 06-41529137 of met dr. J.J. Sandra Kooij, hoofd Kenniscentrum ADHD bij volwassenen: s.kooij@psyq

Meer informatie

#adhd #onderzoek #slaapstoornis

1
Hulp nodig?
Hoi! Ik help je graag. Je kunt met mij whatsappen via deze knop. Let op: Deze functie is bedoeld voor communicatie tussen een websitebezoeker en de redactie. Dit kan zowel een zorgprofessional als een patiënt zijn. Echter, er wordt geen medische informatie of advies gegeven.

Met vriendelijke groet,
Sander Brouwer
GGZ Verpleegkundig Specialist
Redactie Kennisblog