Digitale tool brengt netwerk ouderen in kaart

Wie spelen allemaal een rol in de zorg voor jouw cliënt? Met de nieuwe digitale tool ‘Wie is wie’ van BeterOud maak je snel een handig overzicht van naasten en zorgverleners.

Bij de zorg voor ouderen zijn veel mensen betrokken. De huisarts, de casemanager, verpleegkundigen en verzorgenden werken steeds meer samen en zoeken daarbij de verbinding met mantelzorgers, familieleden en vrijwilligers. Hoe behoud je het overzicht? BeterOud ontwikkelde een handig hulpmiddel: de tool ‘Wie is wie’. Met deze digitale tool krijg je snel en eenvoudig inzicht in het netwerk van de cliënt. Zo wordt het makkelijker om elkaar te vinden, verbindingen te leggen en het netwerk van de cliënt te versterken.

Snel overzicht in 5 stappen

Tool netwerk ouderenEen oudere kan de ‘Wie is wie’ zelf invullen of samen met een partner, kind(eren) of zorgverlener. De zorgverlener kan hiervoor ook het initatief nemen. Hoe ga je te werk?

  1. Vul de naam van de cliënt in.
  2. Vul namen van familie, buren en vrienden in die de oudere helpen.
  3. Vul namen van zorgverleners in: (huis)arts, thuiszorg of ander hulpverleners.
  4. Vul overige bijzonderheden in (bijv. hobby’s, allergieën).
  5. Druk op de knop om het overzicht te downloaden.

Klik hier voor een vergrote weergave van de afbeelding

Vul de tool in op de pc of tablet, print hem uit en hang hem op, bijvoorbeeld op een prikbord in de keuken. Het invullen is eenmalig, de gegevens worden niet opgeslagen of gedeeld. Je kunt ook een lege ‘Wie is wie uit’ printen en invullen met pen.

Infographic: Wie is wie in de wijk?

De tool is gebaseerd op de interactieve infographic Wie is wie in de wijk?  die een overzicht geeft van de belangrijke spelers in de wijk én hun belangrijkste taken. Deze infographic is gemaakt door de werkplaats ‘Lokaal Samenwerken’ van BeterOud.

Recommended For You

About the Author: GZP Redactie

1
Hoi! Ik help je graag. Je kunt met mij whatsappen via deze knop. Let op: medische informatie wordt niet gegeven. Misbruik van dit mobiele nummer wordt bestraft met een blokkade.

Met vriendelijke groet,
Sander Brouwer
GGZ Verpleegkundig Specialist
Redactie Gezondheidszorgportaal.nl
Powered by