De rol van psychostimulantia in de behandeling van patiënten met een stoornis in het gebruik van stimulantia en comorbide ADHD

Stoornissen in het gebruik van #stimulantia en #ADHD komen vaak in combinatie voor. Bij beide stoornissen speelt een verstoorde #dopaminehuishouding een belangrijke rol. In de behandeling van ADHD zijn, wanneer psychologische behandeling onvoldoende resultaat heeft, #psychostimulantia #medicatie van eerste keuze. Bij de behandeling van stoornissen in het gebruik van stimulantia, met name #cocaïne en #amfetamine, zijn er eerste aanwijzingen dat psychostimulantia eveneens effectief kunnen zijn. In dit artikel wordt nader ingegaan op de #werkingsmechanismen van psychostimulantia en hun potentiële rol in de behandeling van patiënten met een stoornis in het gebruik van stimulantia en comorbide ADHD.

Ga naar dit item op Psyfar. Let op: een abonnement is benodigd.

About the Author: GZP Redactie

Geef een reactie

1
Hoi! Ik help je graag. Je kunt met mij whatsappen via deze knop. Let op: medische informatie wordt niet gegeven. Misbruik van dit mobiele nummer wordt bestraft met een blokkade.

Met vriendelijke groet,
Sander Brouwer
GGZ Verpleegkundig Specialist
Redactie Gezondheidszorgportaal.nl
Powered by