Buurtzorg opnieuw in opspraak door commerciële belangen De Blok

Omdat Buurtzorg niet voldoet aan de code voor goed bestuur van zorgaanbieders, dreigt de thuiszorgorganisatie haar lidmaatschap van branchevereniging Actiz te verliezen. Onlangs oordeelde een arbitragerechter dat er bij Buurtzorg nog steeds sprake is van de schijn van belangenverstrengeling.

Die uitspraak is een nieuwe klap voor de reputatie van het populaire Buurtzorg, dat sinds de oprichting in 2006 uitgroeide tot een thuiszorgorganisatie met een omzet van ruim 400 miljoen euro en 13.500 werknemers.

Vorig jaar onthulde RTL Nieuws het bestaan van geldstromen tussen de met publiek zorggeld gefinancierde Stichting Buurtzorg en commerciële privébedrijven, waarin de oprichter en topman van de thuiszorgorganisatie Jos de Blok belangen bezit.

Lees de berichtgeving van RTL Nieuws.

1
Hulp nodig?
Hoi! Ik help je graag. Je kunt met mij whatsappen via deze knop. Let op: Deze functie is bedoeld voor communicatie tussen een websitebezoeker en de redactie. Dit kan zowel een zorgprofessional als een patiënt zijn. Echter, er wordt geen medische informatie of advies gegeven.

Met vriendelijke groet,
Sander Brouwer
GGZ Verpleegkundig Specialist
Redactie Kennisblog