Barometer Nederlandse Gezondheidszorg 2018

Barometer Nederlandse Gezondheidszorg 2018

De winst van Nederlandse zorgaanbieders steeg in 2017 van 1,0% naar 1,8%. Werknemers aantrekken en behouden is de grootste uitdaging. Het personeelsverloop (13,3%) en verzuim (5,7%) stijgen naar alarmerende hoogte. Lees er alles over in de Barometer Nederlandse Gezondheidszorg 2018.

Een credit rating – een objectieve score voor financiële gezondheid – biedt de Nederlandse gezondheidszorg kansen om ambities te financieren. De gemiddelde rating van de gehele sector blijft, volgens onze eigen methodiek, met bbb+ score stabiel. UMC’s doen het met een rating van aaa het beste en de noordelijke provincies scoren met een rating van a- het hoogst

De totale financiering van de Nederlandse zorgsector bedraagt € 18,1 miljard. BNG is met een marktaandeel van 32% de grootste financier van de sector.

Lees meer in de Barometer Nederlandse Gezondheidszorg 2018.

Management samenvatting

Top Categories

1
Hulp nodig?
Hoi! Ik help je graag. Je kunt met mij whatsappen via deze knop. Let op: Deze functie is bedoeld voor communicatie tussen een websitebezoeker en de redactie. Dit kan zowel een zorgprofessional als een patiënt zijn. Echter, er wordt geen medische informatie of advies gegeven.

Met vriendelijke groet,
Sander Brouwer
GGZ Verpleegkundig Specialist
Redactie Kennisblog
Gezondheidszorgportaal.nl
Powered by